Én. Te. Ő.

20180510_220101.jpg

“Amikor azt mondjuk, hogy béna vagyok, szerencsétlen vagyok, bűnös vagyok, lehetetlen alak vagyok, akkor valójában nem a saját szemünkkel, hanem mások átvett tekintetével ítéljük meg magunkat. Egy olyan embernek a szemével nézünk, aki valamikor nem fedezte föl az értékeset, a szépet bennünk, és nem tudott velünk mit kezdeni. Ez pedig nem rólunk szól, hanem róla. Ezt a látásmódot megtanultuk, és azóta is ezzel a szemmel nézzük magunkat. Amikor elhangzik tőlünk egy önmagunkat gyalázó mondat, megkérdezhetjük magunktól: vajon ezek kinek a szavai? Vagy: kinek a szájába adnánk leginkább? Ilyenkor derül ki, hogy eredetileg nem a mi szavaink, de ma már mi ismételgetjük magunknak.” (Pál Feri)
Felismerni ezeket az önromboló mondatokat, amiket az évek során magunkévá tettük és kiiktatni őket nem egyszerű. Nincs tankönyv hozzá. Csak sok-sok munka. Utazás, odabenntre, önmagunkhoz.
Az élethez sokminden szükséges amit tankönyvből nem tanulni meg.
Előszöris kellesz Te magad. Hogy elkezd. Hogy elindulj saját utadon. Hogy leszakadj. Vagy ott maradj. Hogy megízleld. Hogy elessél. Hogy fel állj. Hogy kezet fogj. Hogy választ adj. Hogy szembenézz. Hogy tükörbe nézz.
Szenvedély kell. Bámit csinálsz, csináld egész szívvel! Bárhol vagy, légy ott egészen. Legfőképpen a jelenbe. Ha szeretnek, fogadd el, ha szeretsz akkor engedd be. Égesd meg magad. Egyszer. Kétszer…akárhányszor.
Kell még némi “hit” is a jóhoz. Hinni önmagadba, a reggeli napsütésbe, a forró kávédba, de leginkább abba hogy vagy. Itt vagy. Most vagy. És megcsinálod. Hinned kell saját ösztöneidben.
És kell egy rendszer. Saját rendszer. Amibe Te kiigazodsz. Csak a te rendszered.
És nagyon de nagyon kell hogy legyen célod!  Célok nélkül csak sodródás az egész. Szabadesés …az ismeretlenbe. Vakon futás az elveszettségbe.

És nagyon de nagyon kell hogy ne hidd el mindazt a sok rosszat amit olyan emberek mondtak neked, akik nem ismerték fel benned mindazt a jót, a sokat, és mindazt az egyediséget ami Te magad Vagy!!

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s